Aankomende wedstrijden

Cross-duatlon voor clubleden van AZVD en introducés

Op 8 maart vindt als try-out een onderlinge crossduatlon plaats bij de Zanddijk in het Twiske. De cross-duatlon is een variant op een normale duatlon. De overeenkomst bestaat uit de opzet van de wedstrijd. Er wordt gestart met hardlopen. Vervolgens wordt gewisseld naar het fietsonderdeel om af te sluiten met een hardlooponderdeel. Bij een cross-duatlon vindt het hardlopen en fietsen plaats op onverharde ondergrond. Er wordt dus gefietst op een mountainbike. Veel triatleten gebruiken de crossduatlons in de winterperiode als specifieke voorbereiding op triatlons. 

De afstanden zullen bij indicatie uitkomen op:

  • 3,5 km hardlopen
  • 12 km MTB-en
  • 3,5 km hardlopen

Deelname kan individual of in een tweetal als DUO. Een DUO bestaat uit een loper en uit een fietser.

Deelname is mogelijk voor clubleden van 16 jaar en ouder. Ook mag je als clublid introducés aanmelden. De introducés kunnen dit aangeven op het aanmeld formulier. Om het geheel tot een succes te maken zijn vrijwilligers op de dag zelf ook zeer welkom! Wij vragen ook de vrijwilligers zich via dit formulier aan te melden. Organisatoren hopen dat zoveel mogelijk verenigingsdeelnemers zelf assisteren bij het gereedmaken van het parcours. Vrijwilligers zijn vooral nodig om de fietsen in de gaten te houden op het moment dat de deelnemers aan het hardlopen zijn. Reken er op (afhankelijk van je taken) dat je de zondagochtend tot vroege middag bezig bent.

Starttijd staat vooralsnog gepland op 11:00 uur.

De kosten van deelname zijn 5 euro per persoon. Duo's (een loper en een fietser) betalen in totaal 7,50. De organisatie zal proberen om de materialen die op de dag nodig zijn zoveel mogelijk gesponsord te krijgen.

We zijn nog op zoek naar mensen die contact hebben met organisaties die in bezit zijn van "schrikdraadpaaltjes" voor het uitzetten van enkele lussen op het fietsparkoers. Mocht je ideeën hebben of contacten hebben laat dit dan weten via een mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hoe meer materialen wij kosteloos ter beschikking krijgen hoe groter het bedrag dat na afloop overblijft voor stichting ALS. Als je als mede-organisator wilt helpen met wat regelwerk vooraf kan je dit ook laten weten.

 

© 2015-2018